Over

Hi!

Eerst en vooral bedankt om een bezoekje te komen brengen aan mijn blog! Hier vertel ik graag over mijn ‘oh healthy days’. Je kan hier tips & tricks, reviews, gezonde eetadresjes,… en nog zoveel meer terugvinden. Mijn doel is om jou langs deze weg te inspireren en te motiveren in je zoektocht naar een gezonde levensstijl.

Even mezelf kort voorstellen: ik ben Yannick, 27 jaar en afkomstig uit Merchtem. Ik hou van reizen, leuke uitstapjes met vrienden en familie,… en ben een echte (healthy) foodie :). Ik hou ervan om receptjes uit te proberen, te gaan uiteten, mooie bordjes te creëren en deze vervolgens vast te leggen op foto,…

Ik ben echter niet altijd met gezondheid bezig geweest. Jarenlang was ik immers een echt ‘jojo type’. Elke lente begon de strijd om er tegen de zomer een paar kilootjes af te krijgen. Mijn strategie hiervoor: zo weinig mogelijk calorieën op een dag naar binnen werken en ’s avonds wat saaie oefeningen doen op een matje. Na de zomer konden we ons dan weer wat laten gaan (met de gedachte: ‘in de winter kunnen we ons wel onder allerlei laagjes verstoppen’ 😉 ). Voor ik het wist waren die kilootjes er snel weer bij.

In 2014 besliste ik dat het maar eens afgelopen moest zijn met dat jaarlijks gejojo en begon ik mij te verdiepen in een ‘healthy lifestyle’. Ik las verschillende boeken, probeerde allerlei sporten en recepten uit en zette mij eindelijk over mijn afkeer voor groenten. Ja inderdaad een afkeer! Een paar jaar geleden kon ik de groenten die ik lustte immers op 1 hand tellen. Wortel, prei, spinazie en euhm, that’s it… Nu vind ik het moeilijk om een groente op te noemen die ik niet lust. Oke ja champignons zijn nog altijd niet mijn grote favoriet 🙂 Maar zo zie je maar, zelf op latere leeftijd kan je nog altijd (bijna) alles leren eten.

Na 2 jaar van allerlei dingen uit te proberen, heb ik nu eindelijk het gevoel dat ik mijn ‘gezonde’ balans gevonden heb. Ik eet zoveel mogelijk natuurlijk, gevarieerd, volgens de seizoenen en niet te veel dierlijke producten. Zoals velen probeer ik mij aan de 80%-20% ‘regel’ te houden. Deze regel gaat vooral om balans. 80% gezond en 20% wat minder gezond. Als je voor een groot deel van de tijd gezond eet, kan het heus geen kwaad om af en toe van een stuk chocolade te genieten, een heerlijke pasta te eten of een lekkere zoete cocktail te drinken :).

Bij een gezonde levensstijl hoort uiteraard ook beweging. Begin 2016 ben ik met yoga begonnen. 2 keer per week volg ik les en verder doe ik thuis allerlei oefeningen a.d.h.v. boeken, YouTube,… Naast het fysieke aspect vind ik het geweldig hoe yoga mijn geest kalmeert. Ik zou er niet meer zonder kunnen! Verder probeer ik ook 2 maal per week cardio in te plannen door te gaan lopen, zwemmen, crosstrainer,… en probeer ik graag eens een nieuwe workout uit.

Daarnaast gebruik ik zoveel mogelijk natuurlijke schoonheidsproducten, probeer ik voldoende te slapen, veel water te drinken en in mijn vrije tijd vooral dingen te doen die mij echt gelukkig maken.

Ik krijg vaak de vraag of zo’n healthy lifestyle niet saai is. Wel ik hoop dat ik je hier kan bewijzen dat dat helemaal niet het geval is. Voor mij is er juist een hele nieuwe wereld open gegaan, waarin zoveel te ontdekken valt. Een levensstijl die je meer energie zal geven en waardoor je je beter zal voelen vanbinnen én vanbuiten.

Let’s do this! Because the best project you’ll ever work on is YOU!

Liefs,

Yannick xx